Το βαρίδι Πάνος Καμμένος ρίχνει τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το 30%

Στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, τα επτά κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή των Ελλήνων έλαβαν τα ακόλουθα ποσοστά και έδρες: ΣΥΡΙΖΑ 36,34% και 149 έδρες, ΝΔ 27,81% και 76 έδρες, Χρυσή Αυγή 6,28% και 17 έδρες, Ποτάμι 6,05% και 17 έδρες, ΚΚΕ 5,47% και 15 έδρες, ΑΝΕΛ 4,75% και 13 έδρες και ΠΑΣΟΚ 4,68% και 13 έδρες. Ακολούθησαν τα κόμματα ΚΙΔΗΣΟ (Παπανδρέου) με 2,47%, Ένωση Κεντρώων (Λεβέντης) με 1,79%, Τελεία (Γκλέτσος) με 1,77%, ΛΑΟΣ (Καρατζαφέρης) με 1,03%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 0,64%, ΔΗΜΑΡ (Κουβέλης) με 0,49%, κ.λπ. Στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου2015, το πολιτικό τοπίο είναι θολό και κρύβει αρκετές παγίδες ιδίως για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και τούτο γιατί αν οι δημοσκοπήσεις που τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας επαληθευτούν, τότε ο εκλογικός αγώνας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα εξελιχτεί σε αμφίρροπο ντέρμπυ. Με τα αποτελέσματα των υφιστάμενων δημοσκοπήσεων, ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα, αλλά υπάρχουν δημοσκοπήσεις που τον δίνουν βραχεία κεφαλή με 1% έναντι της ΝΔ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αρκετές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ολοένα και περισσότερο μικραίνει, με συνέπεια αν αυτή η σμίκρυνση συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, ενδέχεται η νύχτα της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 να κρύβει δυσμενείς εκπλήξεις για τον Αλέξη Τσίπρα.
Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τις περισσότερες εταιρίες δημοσκοπήσεων. Αναλαμβάνουν το δημοσκοπικό έργο από τα κόμματα εξουσίας και της διαπλοκής κατά παραγγελία και με ανταποδοτικότητα διάφορες “δουλίτσες” εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ωστόσο, όλες οι δημοσκοπήσεις ταυτίζονται σε δύο βασικά σημεία. Το πρώτο σημείο είναι ότι το άνοιγμα της ψαλίδας του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ τείνει μειούμενο. Το δεύτερο σημείο είναι ότι η επόμενη Βουλή θα είναι οκτακομματική και θα αποτελείται από τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής, του Ποταμιού, του ΚΚΕ, της Λαϊκής Ενότητας, της Ένωσης Κεντρώων και του ΠΑΣΟΚ. Εντούτοις, το κεφαλαιώδες ερώτημα είναι: Ποιο κόμμα θα αναδειχτεί πρώτο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015; Για τη γνώμη μου ένας παράγοντας, που αναμένεται να επηρεάσει άμεσα το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η στρατηγική την οποία θα υιοθετήσει ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στο κόμμα των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Το σύνολο των πρόσφατων δημοσκοπήσεων καταδεικνύουν ότι ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα του έκλεισαν τον κύκλο τους και αμφίβολο είναι αν οι ΑΝΕΛ υπερβούν το 2%. Το διαδίκτυο (Facebook, Sites, Blogs, κ.ά.) έχει πάρει φωτιά, διακωμωδώντας παρελθοντικές κουτσαβάκικες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ότι, ούτε νεκρός δεν θα ψήφιζε τα μνημόνια. Τελικά ψήφισε τα μνημόνια πίνοντας τσίπουρο με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε στο Κούγκι.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανένα εκλογικό όφελος, να κουβαλάει στους ώμους του τον τελειωμένο Πάνο Καμμένο. Σε τι εξυπηρετούν τον Αλέξη Τσίπρα οι πρόσφατες δηλώσεις του, ότι επιθυμεί να ξανασυγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου; Μήπως ο Πάνος θα του προσδώσει δυναμική αυτοδυναμίας; Ή μήπως ο Αλέξης λέγοντας καλά λόγια για τους ΑΝΕΛ, θα σπρώξει τον Πάνο στη Βουλή; Με δηλώσεις υπέρ των ΑΝΕΛ του Πάνου, φέρνεις ή διώχνεις Αλέξη ψηφοφόρους από το κόμμα σου; Δεν βλέπεις ότι ο Πάνος αποτελεί μια παραλλαγή της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή, δηλαδή η κατινιά σε όλο της το μεγαλείο; Αγαπητέ Αλέξη, ο Πάνος τέλειωσε και γι’ αυτό κοίταξε μην κάνεις τέτοιες ανεγκέφαλες δηλώσεις και μας ξαναφέρεις τη ΝΔ με τους σημιτοσαμαροβενιζέλους ξανά στη κυβερνητική εξουσία και τους φάμε στη μάπα άλλα σαράντα χρόνια. Αν Αλέξη συνεχίσεις να κουβαλάς, ακούσια ή εκούσια, το βαρίδι Πάνος Καμμένος στις πλάτες σου, με μαθηματική βεβαιότητα θα σε πάρει στον πάτο μαζί του. Η πρωτιά θα παιχτεί γύρω στο 30%. Από τι στιγμή που ο Πάνος άλλαξε ενδυμασία και από έλληνας τσολιάς ντύθηκε γερμανοτσολιάς της Μέρκελ και του Σόιμπλε, γιατί ανακατώνεσαι με τα πίτουρα; Δεν γνωρίζεις τη λαϊκή παροιμία που λέει, ότι, “όποιος ανακατώνεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες”; Τι θέλεις να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το 30% και το 27,8% της ΝΔ να γίνει 31%; Πέτα το βαρίδι Καμμένος με την offshore του Χαϊκάλη από τις πλάτες σου, σταμάτα να μπάζεις στο κόμμα σου άλλους σημιτοπασόκους, επέλεξε έντιμους υποψηφίους, εξήγησε στους πολίτες ότι θα πατάξεις τη διαφθορά και τη διαπλοκή, πες στους πολίτες ότι θα κυβερνήσεις με ήθος και ειλικρίνεια και θα δεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην αδέσμευτη εφημερίδα Kontranews (31.8.2015)

This entry was posted in Διαφθορά-Αμοραλισμός Πολιτικού Συστήματος, Κομματικό-Πολιτικό Κατεστημένο, Kontranews. Bookmark the permalink.