Τα μνημόνια αποτελούν τρομοκρατικό κτύπημα κατά του ελληνικού λαού

Τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2015, στον εξωτερικό χώρο των γραφείων του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), σημειώθηκε έκρηξη πολύ ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού, προκαλώντας σημαντικές ζημίες στο κτήριο του ΣΕΒ και σε παρακείμενα κτήρια. Η έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα διαλευκάνει, αν η συγκεκριμένη βομβιστική επίθεση ήταν κτύπημα τσιχαντιστών του ISIS, κάποιας παρακρατικής οργάνωσης, κ.λπ. Και ο πιο αγανακτισμένος με τις δολοφονικές μνημονιακές πολιτικές πολίτης, σίγουρα απορρίπτει τέτοιες εξτρεμιστικές ενέργειες από τον οποιοδήποτε ιδεολογικό χώρο και αν προέρχονται. Η διακυβέρνηση της χώρας από τους σαμαροβενιζέλους και τους τσιπροκαμμένους, με την πιστή προσήλωσή τους στις εγκληματικές μνημονιακές πολιτικές, αναπαράγουν βία και εξαθλίωση σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Σε συνθήκες εξοντωτικών και απάνθρωπων κοινωνικοοικονομικών πολιτικών, η ελληνική κοινωνία θα εκραγεί και η λάβα της οργής θα κάψει τα τρωκτικά και τα αποβράσματα της κομματικής-πολιτικής εξουσίας.
Οι περισσότεροι πολίτες θα διερωτηθούν: Μήπως η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής, ενδέχεται να αποθαρρύνει την υλοποίηση κάθε φιλόδοξης επενδυτικής προσπάθειας και να αποκόψει τη χώρα από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, με αναπόφευκτη συνέπεια τον εγκλωβισμό της εθνικής μας οικονομίας σε πολυετή κύκλο οικονομικής κρίσης; Η χώρα μας μετά το 2008 βάλλεται καταιγιστικά από μια ανελέητη οικονομική-δημοσιονομική κρίση. Μια παρατεταμένη κρίση που ουδείς δύναται με ακρίβεια να προβλέψει, το χρονικό σημείο που η ελληνική οικονομία από τη φάση της ύφεσης θα περάσει στη φάση της ανάκαμψης. Με τα μέχρι τούδε δεδομένα, η οικονομία του τόπου τουλάχιστον την επόμενη διετία θα σέρνεται στον πάτο του βαρελιού, δηλαδή στον βυθό του οικονομικού κύκλου. Η κρίση που μετά το 2008 μαστίζει την εθνική οικονομία, είναι κρίση για τους οικονομικά αδύναμους και όχι για τους έχοντες και κατέχοντες. Χειροπιαστή απόδειξη η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και βασικά των τεσσάρων μεγάλων συστημικών, δηλαδή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), της Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank. Οι έχοντες και κατέχοντες τα πακέτα με τα πολλά δις ευρώ καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, κρυμμένοι πίσω από το παραβάν διαφόρων hedge funds, εμφανίστηκαν σαν τον Άγιο Βασίλη που φέρνει το ζεστό χρήμα, για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών. Με 5 ή 6 δις ευρώ αγόρασαν τσάμπα τις τραπεζικές μετοχές, αποκτώντας έτσι τα ενεργητικά στοιχεία των τραπεζικοπιστωτικών ιδρυμάτων συνολικής αξίας τουλάχιστον 350 δις ευρώ.
Ποιος ορθολογικά σκεπτόμενος πολίτης, δεν υποψιάζεται ότι οι βαρώνοι και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που είναι οι μεγαλομέτοχοι των ελληνικών τραπεζών, έχοντας καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού δεκάδων και ίσως εκατοντάδων δις ευρώ, δεν κρύβονται πίσω από τα πολυθρύλητα hedge funds; Στη χώρα της μίζας και της διαφθοράς, οι φήμες οργιάζουν ότι ο αδελφός ενός πρώην πρωθυπουργού και ενός άλλοτε πανίσχυρου υπουργού, έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού που υπερβαίνουν το ένα δις ευρώ. Αν όντως η φήμη αυτή είναι αληθινή, ας αναλογιστούμε πόσες εκατοντάδες δις ευρώ έχουν κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού οι μεγαλομέτοχοι των ελληνικών τραπεζών. Άρα τι τους κοστίζει μέσω ενός ουσιαστικά δικού τους hedge fund, να φέρουν στην Ελλάδα 5 ή 6 δις ευρώ και να κάνουν την αρπαχτή τους, αγοράζοντας τσάμπα όλες τις ελληνικές τράπεζες; Η ντόπια επιχειρηματική νομενκλατούρα κερδίζει περισσότερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης παρά σε συνθήκες άνθησης της οικονομίας. Οι μεγαλομέτοχοι των συστημικών τραπεζών, θα μπορούσαν πριν δέκα χρόνια που η κάθε μετοχή της ΕΤΕ, της Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank κυμαινόταν από 20 έως 55 ευρώ, ότι σήμερα με την ανακεφαλαιοποίηση θα αγόραζαν τις μετοχές με 5 ή 10 λεπτά; Οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών είναι πολιτικές που κινούνται στο τρομοκρατικό πνεύμα των μνημονίων. Δολοφονούνται τα υποζύγια (άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι και επιχειρήσεις) και παράπλευρα επωφελούνται οι έχοντες και κατέχοντες.

This entry was posted in Γενικά, Διαφθορά-Αμοραλισμός Πολιτικού Συστήματος, Ελληνική Κρίση, Kontranews. Bookmark the permalink.