Ο Λαφαζάνης με την Ζωή επενδύουν στον τυχοδιωκτισμό της δραχμής

Η Λαϊκή Ενότητα, το νεοσύστατο κόμμα των αποστατών του ΣΥΡΙΖΑ, με τους Λαφαζάνη, Στρατούλη, Λαπαβίτσα, Ζωή Κωνσταντοπούλου και σία, υπόσχονται στον ελληνικό λαό ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επάνοδος  της Ελλάδας στο νομισματικό καθεστώς της δραχμής, σαν από μηχανής Θεός θα έλυνε όλα τα προβλήματα της εθνικής μας οικονομίας. Τα περισσότερα  στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές και καρεκλοκένταυροι της εξουσίας, με τεράστια περιουσιακά στοιχεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Οι λαφαζάνιδες, οι λαπαβίτσες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον κολαούζο της Ραχήλ Μακρή, παραθέτουν θέσεις και απόψεις οικονομικής πολιτικής, άνευ επιστημονικής επιχειρηματολογίας και τεχνοκρατικής τεκμηρίωσης. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι, ο κ. Λαφαζάνης και τα υπόλοιπα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, αποφεύγουν την γόνιμη επιστημονική αντιπαράθεση και με τυχοδιωκτικούς μονολόγους επιδιώκουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους.
Στο προχθεσινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι αν η χώρα μας επέστρεφε στη δραχμή, οι ελληνικές εξαγωγές θα αυξάνονταν και οι εισαγωγές θα μειωνόντουσαν, με συνέπεια την εμφάνιση πλεονασμάτων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Το δήθεν οικονομικό επιτελείο, που εννοείται ότι συμβουλεύει τον κ. Λαφαζάνη, φαίνεται ότι είναι ανίδεο σχετικά με την νεώτερη οικονομική ιστορία της Ελλάδας. Ο κ. Λαπαβίτσας και οι υπόλοιποι οικονομικοί εγκέφαλοι της δραχμής, δεν γνωρίζουν ότι από έτους ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους (1830) και έως το 2001 που το εθνικό μας νόμισμα ήταν η δραχμή, το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας ήταν ελλειμματικό και διαχρονικά διευρυνόμενο; Το ίδιο σκηνικό παρατηρείται και κατά την περίοδο 2002-2015 με εγχώριο νόμισμα το ευρώ, όπου το εμπορικό μας ισοζύγιο εξακολουθεί να εμφανίζει μεγάλα  ελλείμματα, καθότι οι εισαγωγές είναι κατά πολύ υψηλότερες των εξαγωγών.
Ένα άλλο καίριας σημασίας σημείο, είναι ότι οι Λαφαζάνιδες με τους Λαπαβίτσες συγχέουν το εθνικό νόμισμα με την άσκηση της νομισματικής πολιτικής. Νομίζουν ότι αν μια χώρα προβαίνει στην υποτίμηση του εθνικού της νομίσματος, αυτόματα οι εξαγωγές αυξάνονται και οι εισαγωγές μειώνονται, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της γενικότερης εικόνας του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας φαίνεται να αγνοούν, ότι, η επιτυχία της υποτίμησης προϋποθέτει την ισχύ της Συνθήκης Marshall-Lerner (Marshall-Lerner Condition). Η συγκεκριμένη Συνθήκη συνεπάγεται ότι η χώρα που υποτιμά το νόμισμά της, παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα με αξιόλογη διεισδυτικότητα στις διεθνείς αγορές. Ένα άλλο παραπλανητικό επιχείρημα των Λαφαζάιδων, σχετίζεται με την προσκόλλησή τους στην άποψη ότι με την έξοδό μας από την Ευρωζώνη και την επάνοδο στη δραχμή, η Ελλάδα θα επανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία και θα παύσει να είναι υπόδουλη στις προστάτιδες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Ο κύριος Λαφαζάνης και η κυρία Κωνσταντοπούλου θα μπορούσαν να μας αναφέρουν έστω και μια χώρα του κόσμου, η οποία να μην πατρονάρεται από κάποια ιμπεριαλιστική δύναμη σαν τις ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία; Μήπως εννοούν χώρες σαν τον Ισημερινό, την Ουγγαρία, την Ζάμπια και το Μπουρούντι, που παρακαλούν τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Κίνα και την Γερμανία, να καθαρίσουν για πάρτι τους, μήπως και πάρουν κάποιο χαμηλότοκο δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Ένα άλλο εκούσιο ή ακούσιο επιχείρημα των Λαφαζάνιδων, σχετίζεται με την καιροσκοπική άποψη ότι το ευρώ θεωρείται σκληρό νόμισμα, που καθιστά τα ελληνικά προϊόντα ακριβά στις διεθνείς αγορές και άρα η Ελλάδα δεν μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές της. Ερώτημα: Γιατί η Γερμανία και η Ολλανδία που παράγουν και εξάγουν τα ακριβότερα βιομηχανικά προϊόντα στον κόσμο, το 2013 η συνολική αξία των εξαγωγών τους ανήλθε αντίστοιχα σε 1.739 και 819 δις δολάρια; Αδιαμφισβήτητη είναι η διαπίστωση ότι στην επιδίωξή τους οι αποστάτες της Λαϊκής Ενότητας, να εισέλθουν στη Βουλή έστω και με 3%, μηχανεύονται το οποιοδήποτε επικοινωνιακό ψέμα για την κλοπή της ψήφου των ελλήνων ψηφοφόρων. Αγνοούν όμως ότι ως καθαρά αριστερίστικο και με σταλινικές προδιαγραφές κόμμα, η Λαϊκή Ενότητα πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει το όριο του 3% για να εξασφαλίσει την  είσοδό της στη Βουλή των Ελλήνων. Ιστορικά, ο ελληνικός λαός με την ψήφο του πάντοτε τιμωρούσε τα κόμματα των αποστατών.

Άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην αδέσμευτη εφημερίδα Kontranews (11.9.2015)

Advertisements
This entry was posted in ΔΡΑΧΜΗ-ΕΥΡΩ, Διαφθορά-Αμοραλισμός Πολιτικού Συστήματος, Kontranews. Bookmark the permalink.