Ο δήμαρχος Κω εξηγεί στον Καμμένο γιατί οι πολίτες τον κυνήγησαν με αυγά, γιαούρτια και αγγούρια

Η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση στη χώρα μας από κάθε σημείο των γεωγραφικών μας συνόρων και ιδίως από την ακτογραμμή του Αιγαίου, αποτελεί το πρωτεύων πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Η λαθρομετανάστευση στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις, ως αποτέλεσμα των εμφύλιων-θρησκευτικών πολέμων που διεξάγονται σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, της διογκούμενης φτώχειας σε διάφορες χώρες της ευρύτερης περιοχής, των τεράστιων γεωστρατηγικών συμφερόντων που διακυβεύονται κυρίως για τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα, κ.λπ.. Από κοινωνικοοικονομικής άποψης θα πρέπει να επισημανθεί ότι σε χώρες σαν το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, κ.λπ., οι μηνιαίοι ονομαστικοί μισθοί των εργαζομένων δεν υπερβαίνουν κατά μέσο όρο τα 40 ευρώ το μήνα, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών είναι υποτυπώδης, το κράτος πρόνοιας (επιδόματα ανεργίας, βοηθήματα σε άτομα με ειδικές ανάγκες, παροχές σε πολύτεκνες οικογένειες, κ.ά.) σχεδόν ανύπαρκτο, κ.λπ. Συνεπώς, η έλευση πάμφτωχων και εξαθλιωμένων από τους μακρόχρονους εμφύλιους πολέμους λαθρομεταναστών στη χώρα μας, θεωρείται σαν ήλθαν στη γη της επαγγελίας. Μηνιαίοι μισθοί της τάξης των 500 ή των 600 ευρώ σε θεόφτωχους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, φαίνονται πάρα πολύ υψηλοί και ως ευκαιρία γρήγορου πλουτισμού. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στο Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, κ.λπ., με 2.000 ή 3.000 ευρώ κατασκευάζεις μονοκατοικία, εύκολα καθίσταται αντιληπτό ότι η Ελλάδα για αυτούς τους ανθρώπους είναι ευκαιρία ζωής, το Ελντοράντο των ονείρων τους.
Στις 21 Αυγούστου 2015, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, για προεκλογικούς-ψηφοθηρικούς λόγους επισκέφτηκε την Κω, που ως γνωστόν τις τελευταίες βδομάδες δέχεται τουλάχιστον 1.000 λαθρομετανάστες κάθε μέρα. Δυστυχώς για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, οι πολίτες της Κω υποδέχτηκαν τον κ. Καμμένο πετώντας του διάφορα αντικείμενα. Ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης, σε κοινή συνέντευξη με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, με τις ακόλουθες συγκλονιστικές δηλώσεις εξήγησε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, γιατί οι οργισμένοι πολίτες του νησιού του πέταξαν αυγά, γιαούρτια, ντομάτες, λεμονόκουπες και αγγούρια: «Φταίει ο Δήμος Κω για το γεγονός ότι τα σύνορα δεν φυλάσσονται και η θαλάσσια περιοχή του νησιού έχει μετατραπεί σε παράδεισο των δουλεμπόρων και των διακινητών λαθρομεταναστών; Μπορεί να είναι διαχειρίσιμο το πρόβλημα, όταν έρχονται 1.000 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες στην Κω κάθε μέρα; Φταίει ο Δήμος Κω, που προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να γίνει στο νησί μας ταυτοποίηση των λαθρομεταναστών; …. Από τους 250 αστυνομικούς που υποσχέθηκαν μόνο οι 16 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να έλθουν στα Δωδεκάνησα. Φταίει ο Δήμος Κω για το γεγονός ότι δεν απορροφήθηκαν πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού; Ότι το κράτος δεν μπορεί ούτε να μετακινήσει αυτούς τους ανθρώπους από τα νησιά; Φταίει ο Δήμος Κω για το γεγονός ότι δεν γίνεται εδώ και πολύ καιρό επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών; Τι μήνυμα στέλνουμε όταν δεν γίνονται επαναπροωθήσεις; … Σήμερα έρχονται κάποιοι (εννοεί πολιτικούς σαν τον Καμμένο) και … περιφέρονται σε διάφορα σημεία στην Κω του τουρισμού, αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς… Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι δυνατόν να παραμείνουν έγκλειστοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι επί μέρες, χωρίς να εξεγερθούν; Ποιος θα αναλάβει τη σίτιση, την υγειονομική παρακολούθηση και την ασφάλεια του κέντρου; Είναι δυνατόν κάποιοι να είναι τόσο ανεύθυνοι; ….».
Η συνέντευξη του δημάρχου Κω Γιώργου Κυρίτση ήταν καταπέλτης. Κατά τη διάρκεια της εκπληκτικής συνέντευξής του λοξοκοιτούσε τον αποσβολωμένο υπουργό, σαν να έλεγε ρίχτε του και άλλα γιαούρτια. Για τον κοινό νου, το περιεχόμενο των δηλώσεων του δημάρχου Κω είναι αυτονόητο και όλοι μας διερωτώμεθα: Γιατί τόσα χρόνια η ελληνική πολιτεία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την δραστική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης; Ο Γιώργος Κυρίτσης είπε στον Πάνο το αυτονόητο, ότι δηλαδή η επίλυση των σοβαρών κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα, προϋποθέτει την διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας από ικανούς και έντιμους πολιτικούς και όχι από ρεμάλια και τυχάρπαστους.
Άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην Kontranews (24.8.2015)

Advertisements
This entry was posted in Διαφθορά-Αμοραλισμός Πολιτικού Συστήματος, Kontranews. Bookmark the permalink.