Είτε ψηφίσουμε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, την τρόικα θα ικετεύουν για τρίτο μνημόνιο

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας από τις στήλες της Kontranews, με έμφαση να επισημαίνουμε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κληρονόμησε σε αθλιοτάτη κατάσταση τα Δημόσια Οικονομικά της χώρας και μια οικονομία που το ρήγμα της ύφεσης μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο διευρύνεται. Οι εγκάθετοι του δικομματικού κατεστημένου, δηλαδή οι θεσιθήρες της κρατικής-τραπεζικής εξουσίας, οι εργατοπατέρες αργόσχολοι συνδικαλιστές, οι μιζαδόροι, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες των κλεπτοδανείων και των θαλασσοδανείων, κ.λπ., πήραν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας από 3,8 δις ευρώ (€) το 1974 και το εκτόξευσαν σε 560 δις € το 2014. Η χώρα χρεοκοπεί στις αρχές του 2010 και ο διαβόητος ΓΑΠ την πετάει στο χωνευτήρι των μνημονίων. Από τον Μάιο του 2010 ξεκινάει η εφαρμογή ενός αλύπητου και κτηνωδέστατου προγράμματος λιτότητας, με δρεπάνισμα μισθών και συντάξεων, πολλαπλά χαράτσια, περικοπές κοινωνικών δαπανών, δυσβάστακτες αυξήσεις των κοινωνικοασφαλιστικών εισφορών, αφόρητες επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων, κ.λπ., ισοπεδώνοντας έτσι την ελληνική κοινωνία και προκαλώντας μια άνευ ιστορικού προηγουμένου δημοσιονομική-οικονομική κρίση. Το δικομματικό καθεστώς των σαμαροβενιζέλων φέρει μειοδοτικές ευθύνες και αν σε αυτή τη χώρα ο θεσμός της δικαιοσύνης λειτουργούσε σαν την Ιρλανδία και την Ισλανδία, τουλάχιστον οι ΓΑΠ, Παπαδήμος, Σαμαράς και Βενιζέλος θα ήταν σήμερα τρόφιμοι των φυλακών Κορυδαλλού.
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, η λαϊκή εντολή ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ (Βαρουφάκης, Τσακαλώτος και σία), υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ξεκινά διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Προς το τέλος Φεβρουαρίου 2015, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο διέρρεε ότι η συμφωνία με τους θεσμούς θα περιελάμβανε νέα μέτρα γύρω στα 2 δις €. Στις 27.5.2015 με το 47σέλιδα κείμενο της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, το κουστούμι από 2 πήγε στα 6 δις €, για να καταλήξει τελικά η κυβέρνηση στις 22.6.2015 σε πακέτο μέτρων 8 δις €. Στις 24.6.2015 οι θεσμοί προτείνουν ακριβότερο κοστούμι για την ελληνική κοινωνία και εκεί που φαινόταν ότι ο Αλέξης με τον Πάνο θα έκλειναν τη συμφωνία με τους θεσμούς στα 10 δις €, ο Αλέξης τη στρίβει, παίρνει το αεροπλάνο με τον Παππά και τους υπόλοιπους συντρόφους, έρχεται στην Αθήνα και ανακοινώνει την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για την 5η Ιουλίου 2015. Η προκήρυξη του Δημοψηφίσματος έγινε στο παραπέντε πριν εκπνεύσει η 30η Ιουνίου, που έληγε το δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της τρόικας προς την Ελλάδα.
Η αναγγελία διεξαγωγής Δημοψηφίσματος από τον έλληνα πρωθυπουργό, θα καταγραφεί στην ιστορία ως μέγα πολιτικό ατόπημα. Και τούτο γιατί οι πολίτες, είτε ταχθούν με το ΝΑΙ είτε με το ΟΧΙ, την επόμενη μέρα του Δημοψηφίσματος, κυβέρνηση και θεσμοί θα ξανακαθίσουν στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ακόμα και σε ενδεχόμενη επικράτηση του ΟΧΙ με 60%, η κυβέρνηση θα εξαναγκαζόταν να υπογράψει τρίτο μνημόνιο με τους θεσμούς, με πιο επαχθείς όρους σε σύγκριση με ότι ίσχυε πριν την εξαγγελία του δημοψηφίσματος. Προσέξτε το ιστορικό λάθος του Αλέξη Τσίπρα και βέβαια του Πάνου Καμμένου. Ενώ η κυβέρνηση είχε προαναγγέλλει την ημερομηνία διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος, την 30η Ιουνίου 2015 διά υπογραφής του έλληνα πρωθυπουργού, αποστέλλεται επιστολή προς τους Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ, παρακαλώντας η Ελλάδα να υπογράψει με τους θεσμούς τρίτη δανειακή συμφωνία (μνημόνιο) ύψους 29,1 δις € για την περίοδο 2015-2017. Δηλαδή, οι πολίτες θα προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες, για να επιλέξουν ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ, γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση παρακαλάει τους θεσμούς για τη σύναψη τρίτης δανειακής μνημονιακής σύμβασης της τάξης των 29,1 δις € και έχοντας εισηγηθεί ήδη την επιβάρυνση της ελληνικής κοινωνίας με επιπρόσθετα χαράτσια και περικοπές κοινωνικών δαπανών 8 δις €. Και ο ορθολογικά σκεπτόμενος πολίτης θα διερωτηθεί: Για πιο λόγο η κυβέρνηση στα ψηφοδέλτια του Δημοψηφίσματος, δεν αναφέρει ότι όσοι πολίτες ψηφίσουν ΟΧΙ δεν αποδέχονται τη δική της πρόταση προς τους θεσμούς για τρίτη μνημονιακή συμφωνία 29,1 δις και νέα βάρη για τον λαό 8 δις € και όσοι ψηφίσουν ΝΑΙ τα αποδέχονται; Αυτό το ερώτημα δεν θα ήταν πιο αντρίκιο, ηθικό και τίμιο; Από την επόμενη μέρα του Δημοψηφίσματος, οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας αναμένονται καταιγιστικές και ραγδαίες.
Άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην KONTRANEWS (3.7.2015)

This entry was posted in Διαφθορά-Αμοραλισμός Πολιτικού Συστήματος, Ελληνική Κρίση, Κομματικό-Πολιτικό Κατεστημένο, Χρεοκοπίες Ελληνικού Κράτους, Kontranews. Bookmark the permalink.