Πρόωρες εκλογές και στο βάθος το κόμμα της “νέας δραχμής”

Μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη Συμφωνία με τους “θεσμούς” από 251 βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων τις πρωινές ώρες της 11ης Ιουλίου 2015, το επόμενο κρίσιμο βήμα είναι η οριστικοποίηση της Συμφωνίας από τα θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η νέα Συμφωνία -κατ’ άλλους τρίτο μνημόνιο- εμπεριέχει σκληρά μέτρα οικονομικής πολιτικής, για μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις. Το κομβικό σημείο της Συμφωνίας, είναι η δανειακή ενίσχυση της Ελλάδας με περίπου 80 δις ευρώ (€), ώστε να χρηματοδοτηθούν οι τεράστιες δανειακές ανάγκες του ελληνικού δημοσίου και των εγχώριων συστημικών τραπεζών κατά την περίοδο 2015-2017. Η τρίτη στη σειρά δανειακή σύμβαση της χώρας μας με τους ξένους πιστωτές ύψους 80 δις € ήταν αναπόφευκτη και επιβεβλημένη. Ως γνωστόν, στις 30.6.2015 η Ελλάδα δεν κατέβαλε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) το ποσό του 1,53 δις €, με αποτέλεσμα από την 1η Ιουλίου 2015 η χώρα μας να εισέλθει σε φάση άτακτης χρεοκοπίας, με κύρια χαρακτηριστικά ιδιώματα το κλείσιμο των τραπεζών, τη σταδιακή νέκρωση του εξαγωγικού και του εισαγωγικού εμπορίου, την απονεύρωση των επιχειρήσεων, κ.λπ. Η διαιώνιση του φαινομένου της συντελούμενης άτακτης χρεοκοπίας, απειλεί την κοινωνική συνοχή και ενδέχεται να δημιουργηθούν κρούσματα εμφύλιου αλληλοσπαραγμού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πολύ καλά έπραξε και μετά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 επίσπευσε τις διαδικασίες για τη σύναψη Συμφωνίας με τους θεσμούς, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί τις επόμενες μέρες, με την έγκρισή της και από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης και της ΕΕ.
Ωστόσο, η ψηφοφορία της 11ης Ιουλίου 2015 προκάλεσε βαθύ ρήγμα στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα έπληξε την αξιοπιστία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην καθοριστική ψηφοφορία της 11ης Ιουλίου 2015, οι 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ ψήφησαν ΝΑΙ στη Συμφωνία με τους θεσμούς. Απεναντίας, από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 17 ψήφισαν ΟΧΙ ή παρόν, ενώ 15 βουλευτές που τάχθηκαν με το ΝΑΙ, με ανακοίνωσή τους επισήμαναν ότι στο μέλλον η ψήφος τους δεν θα είναι δεδομένη και σε αποφασιστικές ψηφοφορίες θα ψηφίζουν μάλλον ΟΧΙ. Δοθέντος ότι από τους 162 βουλευτές του κυβερνητικού σχηματισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το ΝΑΙ τάχθηκαν 145, συνάγεται ότι η κυβέρνηση στην κρισιμότατη ψηφοφορία της 11ης Ιουλίου 2015 απώλεσε τη “δεδηλωμένη”. Με πρωταρχικό στόχο την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης και τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του κυβερνητικού έργου, η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να ξεκαθαρίσει. Η πατρίδα σύρεται στο τούνελ της εθνικής καταστροφής και η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ ομιλεί συνεχώς για Grexit και επάνοδο στη δραχμή. Οι κύριοι Λαφαζάνης, Στρατούλης, Λαπαβίτσας και τα υπόλοιπα μέλη της αριστερής πλατφόρμας, εμφανές είναι ότι με τις αλλοπρόσαλλες απόψεις τους ζημιώνουν τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και ακούσια εξυπηρετούν τις δόλιες προθέσεις των ξένων πιστωτών.
Πώς είναι δυνατόν να αποδώσει καρπούς το οποιοδήποτε πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, όταν οι λαπαφάδες, δηλαδή οι λαφαζάνιδες και οι λαπαβίτσες, συστηματικά καλλιεργούν κλίμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη; Ποιος σοβαρός έλληνας ή ξένος επενδυτής θα φέρει τα χρήματά του στη χώρα μας, όταν οι λαπαφάδες διαδίδουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επανέλθει στη δραχμή; Είναι δυνατόν η χώρα να κυβερνηθεί με αποτελεσματικότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα μισά μέλη του είναι με το ευρώ και τα υπόλοιπα μισά με τη δραχμή; Αξιοσημείωτο είναι ότι η αριστερή πλατφόρμα και γενικότερα όσοι υποστηρίζουν το Grexit, δεν έχουν παρουσιάσει επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής. Όσα κείμενά τους έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τεχνοκρατικά είναι εντελώς ατεκμηρίωτα και βρίθουν επιστημονικών ανακριβειών. Μια σειρά δεδομένων συγκλίνει στη διαπίστωση ότι πολύ σύντομα θα έχουμε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Για την εύρυθμη λειτουργία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος και κυρίως για το καλό της εθνικής μας οικονομίας, η αριστερή πλατφόρμα, τα υφιστάμενα τρία κόμματα της δραχμής (Αλαβάνος, Καζάκης και Κατσανέβας) και γενικότερα όσοι επιθυμούν διακαώς το Grexit, ας δημιουργήσουν το κόμμα της “νέας δραχμής” και στις επερχόμενες εκλογές με εντιμότητα να διεκδικήσουν τη ψήφο του ελληνικού λαού.
Άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην Kontranews (13.7.2015)

This entry was posted in ΔΡΑΧΜΗ-ΕΥΡΩ, Ελληνική Κρίση, Κομματικό-Πολιτικό Κατεστημένο, Kontranews. Bookmark the permalink.