Άβυσσος Άβυσσον επικαλείται

Μετά από πέντε μήνες μυστικών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους “θεσμούς” (τρόικα, Eurogroup, πιστωτές, κ.ά.), τελικά ο κύβος ερρίφθη. Τους επόμενους 18 μήνες, δηλαδή την περίοδο Ιουλίου 2014-Δεκεμβρίου 2015, η ελληνική κοινωνία καλείται να επιβαρυνθεί με 8 δις ευρώ (€). Στην προχθεσινή της συνέντευξη (22.6.2015), η Άνγκελα Μέρκελ ενημέρωσε τον ελληνικό λαό, ότι, σε πρώτη φάση το πακέτο των οδυνηρών μέτρων θα είναι τουλάχιστον 8 δις €, αφήνοντας υπονοούμενο ότι τις επόμενες μέρες ίσως αυξηθεί σε 10 δις €. Τα βάρη των 8 ή 10 δις €, δεν είναι τίποτα άλλο παρά αύξηση φορολογικών βαρών και μείωση κρατικών δαπανών (μισθοί, συντάξεις, κ.ά.). Από ποιες τσέπες θα βγουν όμως τα 8 ή τα 10 δις €; Η απάντηση είναι οφθαλμοφανής. Θα βγουν από τα θύματα της ασκούμενης σφαγιαστικής μνημονιακής πολιτικής, δηλαδή μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις. Όσο για τα κομματόσκυλα, τους καρεκλοκένταυρους, τους κερδοσκόπους και τους μιζαδόρους, ποιος μπορεί να τους ακουμπήσει; Κανένας!
Εκεί που κάποιοι από μας πιστεύαμε, ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ θα έβαζαν “χέρι” στους έχοντες και κατέχοντες, παραδόξως επαναλαμβάνουν το ίδιο τροπάρι βάρβαρης οικονομικής πολιτικής, σαν τους σαμαροβενιζέλους της περιόδου 1974-2014. Ξεσκίζουν τις εναπομείνασες από τις δολοφονικές μμνημονιακές πολιτικές σάρκες των υποζυγίων. Ο υποφαινόμενος και όσοι έχουμε σηκώσει τη σημαία του αντικαθεστωτικού και του αντιμνημονιακού αγώνα, δεν πρόκειται να την υποστείλουμε. Το μεταδιδακτορικό καθεστώς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατέστρεψε τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ δεν πρέπει να βαδίσουν στα χνάρια της δικομματικής κλεπτοκρατίας της περιόδου 1974-2014. Η δυναμική των κοινωνικών εξελίξεων θα είναι τέτοια, που ίσως όλοι μαζί αναγκαστούν να πάνε στο Κούγκι για να αυτοπυρποληθούν, προσευχόμενοι να εξαφανιστούν δια προσώπου γης. Είναι δυνατόν οι έχοντες και κατέχοντες, δηλαδή η κομματική-πολιτική κλεπτοκρατία που μετά το 1974 καταδυναστεύει τη χώρα, να παραμένει στο απυρόβλητο; Πάλι εμείς τα κορόιδα θα πληρώσουμε το μάρμαρο των 8 ή 10 δις €; Οι κλεφταράδες που λήστεψαν τα ταμεία του κράτους και των τραπεζών και με τουλάχιστον 600 δις € έχουν γεμίσει τους καταθετικούς τους λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού, γιατί δεν τους αγγίζετε και τους φοβάστε; Κυκλοφορούν ανενόχλητοι στη Μύκονο και σε άλλα κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας, κάνοντας με τα κλεμμένα έκλυτο βίο και μας λέτε ότι δεν πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ στη Μύκονο; Ποιοι πάνε στη Μύκονο; Ο μισθωτός και ο συνταξιούχος των 550 ευρώ ή ο άνεργος που τρώει από τα συσσίτια της εκκλησίας;
Τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες στη Μύκονο και τα υπόλοιπα κυριλέ νησιά, που πάνε οι “επώνυμοι λεφτάδες” και πληρώνουν 300 ευρώ την ξαπλώστρα ή για κάθε γαλλική σαμπάνια πληρώνουν 5 και 10 χιλιάδες ευρώ, βάλτε ΦΠΑ όχι 23% αλλά 123%. Να δείτε που με την άνοδο του ΦΠΑ στα συγκεκριμένα νησιά, θα αυξανόταν περισσότερο η τουριστική κίνηση VIP επισκεπτών, γιατί η ακρίβεια ελκύει τα πανάκριβα κότερα και τους “δήθεν” με τα πολλά λεφτά. Η συμφωνία με τους “θεσμούς” σίγουρα θα περάσει από τη Βουλή. Οι αρματωμένοι πατριώτες του Κοινοβουλίου, οι παλικαράδες του προφορικού λόγου, θα ψηφίσουν τη νέα συμφωνία, όχι με τα δύο, αλλά με τα τέσσερα. Για καιροσκοπικούς επικοινωνιακούς λόγους, μερικοί ανελοσυριζαίοι θα καταψηφίσουν κάποια άρθρα και στη συνέχεια η συμφωνία με τους εφαρμοστικούς νόμους θα περάσουν τρένο από τη Βουλή. Και μετά όλοι μαζί στα γνωστά νησιά για χαλάρωση και καλοπέραση. Οι τιποτένιοι της εξουσίας θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι, αυτοί που δεν σεβάστηκαν ιστορικές μνήμες και ποδοπάτησαν τα κόκκαλα των ένδοξων προγόνων τους, χαρακτηρίστηκαν μιάσματα στις μαύρες σελίδες της ιστορίας. “Άβυσσος Άβυσσον επικαλείται”, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ”. Επαναλαμβάνετε τα οικτρά λάθη των προκατόχων σας. Με τα τραγικά και αλυσιδωτά εγκληματικά σας λάθη, η κόλαση δεν έχει όρια, καθίσταται άπειρη.
Υ.Γ. Η φράση “Άβυσσος Άβυσσον επικαλείται”, βρίσκεται σε στίχο Ψαλμού του Δαβίδ. Η μεταφορική ερμηνεία και η σημειολογία της φράσης αυτής, είναι ότι το ένα λάθος προκαλεί το επόμενο λάθος, με συνέπεια η κόλαση να μην έχει όρια.

Άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην Kontranews (24.6.2015)

Advertisements
This entry was posted in Διαφθορά-Αμοραλισμός Πολιτικού Συστήματος, Ελληνική Κρίση, Χρεοκοπίες Ελληνικού Κράτους, Kontranews. Bookmark the permalink.