Από τα μειοδοτικά μνημόνια στην αιματοχυσία;

Πρόσφατα από τη στήλη αυτή σε τρία διαδοχικά άρθρα, σχολίασα τα δραματικά γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν την τρίτη πτώχευση του νεοελληνικού κράτους το 1932. Η πτώχευση του 1932 είχε αρκετά κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα με τα συγκλονιστικά γεγονότα που ζούμε τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας. Την άνοιξη του 1932 η Ελλάδα εξαναγκάστηκε να κηρύξει στάση πληρωμών, δηλαδή αδυναμία εξυπηρέτησης του εξωτερικού της χρέους, λόγω άρνησης των ξένων πιστωτών, να χορηγήσουν δάνειο 50 εκατ. δολαρίων στην κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου. Μετά την χρεοκοπία του 1932, η χώρα εισήλθε σε περίοδο εμφυλίου σπαραγμού, με αποκορύφωμα την εγκαθίδρυση του δικτατορικού καθεστώτος Μεταξά τον Αύγουστο του 1936 και με τις ευλογίες της σφηκοφωλιάς των ανακτόρων. Σημειολογικά μηνύματα σε σχέση με το σήμερα εκπέμπει και πτώχευση του 1893. Τα συμβάντα που ακολούθησαν την πτώχευση του Δεκεμβρίου 1893 υπήρξαν συγκλονιστικά, με ολέθριο συνεπακόλουθο τις αποφράδες μέρες του ελληνοτουρκικού πολέμου το 1897. Η πολεμική ήττα που υπέστη η Ελλάδα από την Τουρκία το 1897, έβλαψε ανεπανόρθωτα τα οικονομικά και εθνικά μας συμφέροντα.
Σήμερα η χώρα έχει εισέλθει σε περίοδο πτώχευσης κράτους και τραπεζών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει να διαχειριστεί την χρεοκοπία της χώρας, δίνοντας μάχη χαρακωμάτων με τους θεσμούς και τους πιστωτές για τη σύναψη τίμιας και επωφελούς συμφωνίας με τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Χθες στο προφίλ που τηρώ στο Facebook έκανα την ακόλουθη ανάρτηση: «Οι στιγμές που περνάει η πατρίδα είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Όλοι μαζί σηκώνουμε ψηλά τα λάβαρα του απανταχού Ελληνισμού. ΟΧΙ, σε νέους εμφύλιους πολέμους. ΟΧΙ, σε αιματοκύλισμα της ελληνικής κοινωνίας. ΟΧΙ, στους παρακρατικούς μηχανισμούς και τις φράξιες που επιδιώκουν την ανθρωποφαγία μεταξύ των πολιτών. ΝΑΙ, σε τίμια και επωφελή για τη χώρα συμφωνία με τους θεσμούς. ΝΑΙ, στην επιβάρυνση των εχόντων και κατεχόντων. ΝΑΙ, στην κάθαρση του σάπιου κρατικοδίαιτου επιχειρηματικού καθεστώτος εξουσίας. ΝΑΙ, στην εξάλειψη της διαφθοράς του κομματικού-πολιτικού συστήματος εξουσίας. ΝΑΙ στην πάταξη των παράνομων παραοικονομικών δραστηριοτήτων. ΝΑΙ, στην κοινωνική ειρήνη και συνοχή. ΟΧΙ άλλες εθνικές καταστροφές».

Πολυπληθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας έχουν κονιορτοποιηθεί από τις ερπύστριες των δολοφονικών μνημονιακών οικονομικών πολιτικών. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δηλαδή 9.000.000 έλληνες πολίτες, βρίσκονται στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας συντελείται με ρυθμούς χιονοστιβάδας. Γι’ αυτό, το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό και κυρίως οι πολιτικοί που διαχειρίζονται την κυβερνητική εξουσία, οφείλουν να επιδείξουν την ανάλογη υπευθυνότητα και να σταθούν στο ύψος των δραματικών περιστάσεων. Το χρέος τους προς την πατρίδα είναι να συμβάλουν στην έξοδο της χώρας από το ναρκοπέδιο της χρεοκοπίας και να επιλύσουν τα υφιστάμενα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Οι φλυαρίες των λαφαπάδων, δηλαδή των λαφαζάνιδων και των λαπαβιτσάδων, περί Grexit και επανόδου της χώρας στο νομισματικό καθεστώς της δραχμής, εξυπηρετούν τους παρακρατικούς και τους φραξιονιστικούς μηχανισμούς, που επιθυμούν την κοινωνική ανωμαλία και την λαϊκή αιματοχυσία. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι χωρισμένα σε δύο στρατόπεδα. Αυτών που είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και εκείνων που τάσσονται με το Grexit.
Αν οι λαπαφάδες όντως πιστεύουν ότι η δραχμή ως δια μαγείας θα επίλυε τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα της χώρας, ας μαζευτούν όλοι μαζί και να ιδρύσουν το κόμμα της δραχμής. Πώς είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει με αποτελεσματικότητα τη χώρα και να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα, όταν κάθε μέρα οι λαπαφάδες βγαίνουν στα κανάλια και ομιλούν για δραχμές και IOUs; Οι λαπαφάδες συμπεριφέρονται παράλογα και ανεύθυνα. Ξεσηκώνουν αδαείς πολίτες και με αρλουμπολογίες περί δραχμής, δεν σέβονται τις προσπάθειες του έλληνα πρωθυπουργού για σύναψη επωφελούς για τη χώρα συμφωνίας με τους θεσμούς. Οι λαπαφάδες παίζουν με τον πόνο εκατομμυρίων πεινασμένων, στερημένων και φτωχοποιημένων πολιτών. Τελικά τι επιδιώκουν με την άφρονα εμμονή τους στη δραχμή; Το αιματοκύλισμα των πολιτών ή την ανθρωποφαγία; Τι επιθυμούν να μπαίνει στα σπίτια μας το εξαχρειωμένο πλήθος και να λεηλατεί το νοικοκυριό μας; Δηλαδή, από τα εγκληματικά μνημόνια θέλουν να μας πάνε στην αιματοχυσία;
Άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην Kontranews (9.7.2015)

Advertisements
This entry was posted in ΔΡΑΧΜΗ-ΕΥΡΩ, Διαφθορά-Αμοραλισμός Πολιτικού Συστήματος, Κομματικό-Πολιτικό Κατεστημένο, Kontranews. Bookmark the permalink.