Οι άριστοι, οι ανάξιοι και ο συρφετός

Ο Διογένης ο Σινωπεύς (404-323 π.Χ.) υπήρξε ο σπουδαιότερος εκπρόσωπος της Κυνικής Σχολής. Ο Διογένης πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στο Κράθειον, περιοχή κοντά στην Κόρινθο. Η αρχαιοελληνική ιστορική μαρτυρία καταγράφει την θρυλική συνάντηση του Διογένη με τον Μέγα Αλέξανδρο στην Κόρινθο. Ο Αλέξανδρος γνώριζε για την διδασκαλία του Διογένη και ήταν γνώστης του φιλοσοφικού οικοδομήματος της Κυνικής Σχολής. Όταν ο Αλέξανδρος επισκέφθηκε την Κόρινθο ενδιαφέρθηκε να συναντήσει τον Διογένη. Η συνομιλία που διεξήχθη μεταξύ Διογένη και Μέγα Αλεξάνδρου ήταν μνημειώδης και αναφέρεται στο εξαίρετο έργο του Δίονα του Πλουσαραίου (40-117 μ.Χ.) “Περί Βασιλείας”. Ο Διογένης, βαθύς μελετητής του φιλοσοφικού συστήματος του Σωκράτη, είχε υιοθετήσει πλήρως την Σωκρατική διαλεκτική περί γνώσεως. Ο Διογένης είπε στον Αλέξανδρο: «Δεν μπορείς να ασχολείσαι επιτυχώς και επωφελώς με κάτι που αγνοείς … Νομίζεις πως είναι ηνίοχος εκείνος που δεν δύναται να κρατήσει τα ηνία… Ή εκείνος που δεν γνωρίζει να κυβερνήσει είναι κυβερνήτης … Ή όποιος δεν ξέρει να ιατρεύει είναι ιατρός» (το απόσπασμα προέρχεται από τη μετάφραση του αρχαίου κειμένου του Δίονα και αναφέρεται στο βιβλίο του Κ.Α.Πλεύρη, “Ο Διωγμός των Αρίστων”, Εκδόσεις Ήλεκτρον, 2013).
Ο εκπληκτικός διάλογος μεταξύ Διογένη και Μέγα Αλέξανδρου, είναι λίαν διδακτικός και απηχεί τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που βιώνει η πατρίδα μας σήμερα. Στην καταχρεωμένη και χρεοκοπημένη Ελλάδα, τα ηνία της κυβερνητικής εξουσίας είναι στα χέρια ανάξιων και άσχετων πολιτικών. Ανιστόρητοι και κομπογιαννίτες πολιτικοί κυβερνούν τη χώρα. Η διαφθορά του κομματικού-πολιτικού συστήματος εξουσίας και ο εκτοπισμός των άξιων από τους ανάξιους, μετάλλαξαν τον δημοκρατικό λαό σε συρφετό. Η Δημοκρατία μετεξελίσσεται σε Οχλοκρατία. Ημιμαθείς πολιτικοί και τσαρλατάνοι αναλυτές, ομιλούν περί παντός του επιστητού και παριστάνουν στον όχλο τους ειδήμονες. Δίνουν διαλέξεις περί δραχμής και Grexit, εξευτελίζοντας κάθε έννοια επιστημονικού ορθολογισμού και ανθρώπινης ηθικής. Με την λήστευση της ψήφου του τρομοκρατημένου όχλου, τα ανδράποδα της εξουσίας κυβερνούν λεηλατώντας τον εθνικό πλούτο, ληστεύοντας τα κρατικά ταμεία, αισχροκερδοσκοπώντας στο πτώμα της ελληνικής οικονομίας και πουλώντας την εθνική μας ανεξαρτησία στους γύπες πιστωτές. Οι άριστοι, οι άνθρωποι της γνώσης και οι πολίτες του ήθους, αξιολογούνται ως περιττοί από ανάξιους, αργυρώνητους και τυχάρπαστους πολιτικούς. Ποια είναι τα ηθικά διδάγματα του υφιστάμενου πολιτικού προσωπικού στην νεολαία μας, στον ανθό της ελληνικής κοινωνίας;
Στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974, το διαβόητο σύνθημα του Μίκυ Θεοδωράκη “Καραμανλής ή Τανκς”, συνέβαλε στη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με το σαρωτικό ποσοστό του 54,4% έναντι μόλις 13,6% του ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Με την έλευση μόλις επτά ετών και πιο συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου 1981, ο δημοκρατικός λαός με τη μάζα των δημοκρατικών δυνάμεων, δίνει 48,1% στο ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου ορκίζεται πρωθυπουργός της πρώτης μεταπολεμικής κεντροαριστερής κυβέρνησης. Τα προεκλογικά συνθήματα, που μάγευαν τον όχλο και πήγαν το ΠΑΣΟΚ από το 13,6% στο 48,1% μόλις σε επτά χρόνια, όπως “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”, “Έξω οι βάσεις του θανάτου ”, “Έξω από το ΝΑΤΟ”, κ.λπ., την επόμενη μέρα των εκλογών ξεχάστηκαν και πέρασαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ο διαβόητος ΓΑΠ με το τυχοδιωκτικό σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”, κερδίζει τις εκλογές με 43,9%. Μετά από λίγους μήνες, τον Μάιο του 2010, ο ΓΑΠ πετάει τη χώρα στον λάκκο των μνημονίων, με την επικρότηση σημαντικού μέρους του όχλου. Απόδειξη το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ στις Ευρωεκλογές της 16ης Ιουνίου 2009, ήλθε πρώτο κόμμα με το αξιόλογο ποσοστό του 36,7%. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Λούκα Κατσέλη, που θεωρείται η επινοήτρια του ψηφοθηρικού συνθήματος “λεφτά υπάρχουν”, για τις υπηρεσίες της ορίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας με συνολικές αποδοχές τουλάχιστον 500.000 ευρώ το χρόνο. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, ο Αντώνης Σαμαράς με τα ψεύτικα προεκλογικά λόγια τα μεγάλα, όπως δεν θα κόψω μισθούς και συντάξεις, δεν θα βάλω νέους φόρους, κ.λπ., παράσυρε τον όχλο κερδίζοντας τις εκλογές. Συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου έως τις 25 Ιανουαρίου του 2015, υιοθετώντας αιμοσταγείς μνημονιακές οικονομικές πολιτικές και αφήνοντας πίσω τους ένα εθνικό χρέος γύρω στα 750 δις ευρώ εκ των οποίων τα 560 δις ήταν δημόσιο χρέος. Τον Ιούνιο του 2015 το συνολικό εθνικό χρέος εκτιμάται σε 880 δις εκ των οποίων τα 640 δις θεωρούνται ως κρατικό χρέος. Δυστυχώς, ο όχλος ψηφίζει και ξαναψηφίζει τους ίδιους και τους ίδιους πολιτικούς, που την περίοδο 1974-2015 εκτίναξαν το συνολικό εθνικό χρέος της πατρίδας από 5 σε 880 δις ευρώ.

Άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην Kontranews (22.6.2015)

This entry was posted in Διαφθορά-Αμοραλισμός Πολιτικού Συστήματος, Κομματικό-Πολιτικό Κατεστημένο, Kontranews. Bookmark the permalink.