Τα ναυάγιο της ελληνικής οικονομίας και το τρικούβερτο γλέντι των κερδοσκόπων

Όσοι παρακολουθούν την τρέχουσα πολιτικοοικονομική επικαιρότητα, θα έχουν διαπιστώσει ότι από τα τέλη Ιουλίου του 2014, παίζεται ένα εντονότατο κερδοσκοπικό παιχνίδι στο σακατεμένο κορμί της εθνικής μας οικονομίας. Στο εξελισσόμενο αισχροκερδοσκοπικό παίγνιο οφθαλμοφανές είναι ότι συμμετέχουν, έλληνες πολιτικοί, εγχώριοι υπάλληλοι ξένων hedge funds, δημοσιογράφοι και κάθε λογής τζογαδόροι. Τους τελευταίους μήνες η κερδοσκοπία έχει επικεντρωθεί στην διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και άλλων σκληρών ξένων νομισμάτων στις διεθνείς χρηματαγορές. Από τον Αύγουστο του 2014 και έως σήμερα, το κυριότερο και ίσως το μοναδικό αίτιο της κυμαινόμενης υποτιμητικής πορείας του ευρώ στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, είναι η καραμέλα της ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας και η συντήρηση στην διεθνή επικαιρότητα του Grexit. Όσοι έχουν ασχοληθεί με την οικονομική ιστορία του νεοελληνικού κράτους, πολύ καλά γνωρίζουν ότι η Ελλάδα από το τέλος της δεκαετίας του 1980 και έως σήμερα, χαρακτηρίζεται ως μια καταχρεωμένη και χρεοκοπημένη χώρα. Μετά τον Μάιο του 2010, που η χώρα μας μπήκε στο λαβύρινθο των μνημονίων και μαστίζεται από μια πρωτοφανή παρατεταμένη οικονομική κρίση, κερδοσκοπικές συνομωσιολογίες περί Grexit και επαπειλούμενης χρεοκοπίας, είναι συχνό πρωτοσέλιδο στα εγχώρια και διεθνή μίντια.
Οι στιγμές που περνάει ο τόπος είναι πολύ κρίσιμες. Οι πληγές στο σώμα της ελληνικής οικονομίας αγιάτρευτες. Το πολιτικό προσωπικό ανεπαρκέστατο, διεφθαρμένο, αποτυχημένο και ξεπερασμένο από τη δυναμική των γεγονότων. Η μεταπολιτευτική κομματική-πολιτική κλεπτοκρατία έχει μεταφέρει τα κλοπιμαία σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού. Οι καταθέσεις τους σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού τουλάχιστον 500 δις ευρώ. Σε ενδεχόμενη επάνοδο της Ελλάδας στο νομισματικό καθεστώς της δραχμής, η κλεπτοκρατία των 500 δις ευρώ θα κατασπάραζε και τις τελευταίες σάρκες από το πτώμα της ελληνικής οικονομίας. Η πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί οι πολίτες είναι απερίγραπτη. Η χώρα εισήλθε σε φάση κανιβαλισμού. Ο ελληνικός λαός ακούει και πείθεται από τους νεκροθάφτες του. Οι πιστωτές, οι τοκογλύφοι και οι γύπες τζογαδόροι τρίβουν τα χέρια τους από υπέρμετρη χαρά. Το ναυάγιο της ελληνικής οικονομίας κρύβει θησαυρό.
Προσέξτε πως οι νεκροθάφτες της παγκόσμιας κερδοσκοπίας, αποκομίζουν κέρδη εκατοντάδων δις ευρώ τζογάροντας στο κουφάρι της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το 2014 τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που παίχτηκαν στην τρέχουσα και την προθεσμιακή αγορά συναλλάγματος, δηλαδή στη διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ, του δολαρίου και των υπόλοιπων σκληρών νομισμάτων της παγκόσμιας οικονομίας, εκτιμώνται τουλάχιστον σε 400 τρις δολάρια (ή 400.000 δις $). Μιλάμε για τρελά κερδοσκοπικά κεφάλαια, που είναι εξαπλάσια του παγκόσμιου ΑΕΠ. Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του κερδοσκοπικού κυκλώνα και το πτώμα της ελληνικής οικονομίας περιζήτητο. Η προπαγάνδα ενός Grexit και η καλλιέργεια κλίματος περί επερχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας, ανεβοκατεβάζει σαν ασανσέρ τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ στις διεθνείς χρηματαγορές. Στο τέλος Ιουλίου του 2014, η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου ήταν γύρω στο 1,36. Αυτό σημαίνει ότι τον Ιούλιο του 2014, ένα επιθετικό hedge fund αλλά Σώρος, με 10 δις € αγόραζε περίπου 13,6 δις $.
Σήμερα, δηλαδή τον Ιούνιο του 2015, η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου είναι γύρω στο 1,11, υποδηλώνοντας την έντονη υποτιμητική πορεία του ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Το επιθετικό hedge fund του υποτιθέμενου Σώρου, με τα 13,6 δις $ αγοράζει σήμερα 12,2 δις €, πραγματοποιώντας έτσι κέρδος 2,2 δις € (12,2-10,0=2,2) σε χρονικό διάστημα μερικών μηνών. Κέρδη εκατοντάδων δις ευρώ από τους Σώρους της παγκόσμιας κερδοσκοπίας, ποντάροντας στο ολοκαύτωμα της ελληνικής οικονομίας. Ας είναι καλά η Ελλάδα των μνημονίων με τα σενάρια της πτώχευσης και τα μυθιστορήματα του Grexit. Και ο πιο απονήρευτος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι το γλέντι, που τα κοράκια της εγχώριας και της παγκόσμιας κερδοσκοπίας, έχουν στήσει πάνω στο ναυάγιο της ελληνικής οικονομίας, είναι τρικούβερτο και τα λεφτά πολλά. Εις υγεία των κορόιδων, δηλαδή του ελληνικού λαού.

Άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην Kontranews (16.6.2015),

This entry was posted in Γενικά, Διαφθορά-Αμοραλισμός Πολιτικού Συστήματος, Ελληνική Κρίση, Kontranews. Bookmark the permalink.