Η κυβέρνηση καλείται να επέμβει για την εξάρθρωση πανεπιστημιακής εγκληματικής οργάνωσης

Πολλές φορές από τις σελίδες της Kontranews έχουμε καταγγείλει τα κυκλώματα διαφθοράς, που απομυζούν τους χρηματικούς πόρους του κράτους και των τραπεζών, με αθέμιτους και νομιμοφανείς μεθόδους. Στη σημερινή επιφυλλίδα, θα σας διηγηθώ μέγα οικονομικό σκάνδαλο σε Πανεπιστήμιο του Λεκανοπεδίου Αττικής, το οποίο από τον Μάιο του 2011 διερευνά το ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος), κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος από εγκληματική οργάνωση καθηγητών. Στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, οι κακές γλώσσες λένε ότι εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται εγκληματική οργάνωση αλλά Παλέρμο, που περιλαμβάνει καθηγητές όλων των κομματικών αποχρώσεων και βασικά τρωκτικά του δικομματικού καθεστώτος. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι υπουργοί, πασίγνωστοι καρεκλοκένταυροι της κρατικής-τραπεζικής εξουσίας, πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, κ.λπ., που για ίδιον όφελος έχουν τσεπώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από μεταπτυχιακά προγράμματα, μελέτες, κ.λπ.
Το άτομο που έκανε την ανώνυμη καταγγελία προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (5.5.2011) γράφει τα εξής συγκλονιστικά: «Θα ήθελα να καταγγείλω την υπεξαίρεση, από μια ομάδα καθηγητών και με τη σύμφωνη γνώμη των πρυτανικών αρχών, ενός ποσού … από τον ΕΛΚΕ (Ειδικό Λογαριασμό) Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου…. Η νομοθεσία που ισχύει καθιερώνει ένα πλαφόν για τις πρόσθετες αμοιβές … Το πλαφόν αυτό ανέρχεται στο 100% των τακτικών αποδοχών … η Κοινή Υπουργική Απόφαση ρυθμίζει … οι υπερβάσεις του πλαφόν να καταπίπτουν υπέρ του ΕΛΚΕ και να προστίθενται στα πλεονάσματά του… Μια ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου… προσπάθησε να βρει τρόπο να υπερβεί αυτό το πλαφόν με νομιμοφανή διαδικασία και το επέτυχαν ως εξής: α) έβαλαν τον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου… να ζητήσει από ένα νομικό γραφείο γνωμοδότηση για το αν είναι δυνατό για μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου η είσπραξη αμοιβής από ΕΛΚΕ με απόδειξη παροχής υπηρεσιών (ΑΠΥ) ελεύθερου επαγγελματία και αν οι αμοιβές που εισπράττονται με ΑΠΥ υπόκεινται στους περιορισμούς του πλαφόν. Φυσικά, το νομικό γραφείο γνωμοδότησε ότι μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου… μπορεί να εισπράξει απεριόριστα ποσά από τον ΕΛΚΕ με ΑΠΥ…. Οι νομικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου αγνοήθηκαν… β) Το δεύτερο πρόβλημα ήταν πως θα αποδεσμεύσουν τα χρηματικά ποσά που στο παρελθόν είχαν καταπέσει υπέρ του ΕΛΚΕ λόγω υπέρβασης του πλαφόν. Προκάλεσαν μία γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του Πανεπιστημίου… και πήραν τα ποσά αυτά από τα αποθεματικά του ΕΛΚΕ και τα μετέφεραν στα έργα. Τα παραπάνω έργα είχαν κλείσει διαχειριστικά και τα υπόλοιπά τους είχαν μηδενιστεί. Με αυτόν τον χειρισμό τα έργα ξανάνοιξαν και απέκτησαν υπόλοιπο έτσι ώστε να μπορέσουν τα ενδιαφερόμενα μέλη ΔΕΠ να θεωρήσουν Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών και να εισπράξουν τμηματικά τα υπόλοιπα των έργων που αναβίωσαν… Τα ποινικά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί από τις πρυτανικές αρχές και την παρέα τους είναι τα παρακάτω: 1) Κατ’ εξακολούθηση υπεξαίρεση των χρημάτων του ΕΛΚΕ, δηλαδή του δημοσίου χρήματος. Και 2) Φοροδιαφυγή από τους καθηγητές που εισέπραξαν αμοιβές με ΑΠΥ …».
Αντιλαμβάνεστε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση καθηγητών έχει διαπράξει κακουργηματικές πράξεις που επισύρουν πολυετείς ποινές. Πρόκειται για τέλεση πράξης της κακουργηματικής απιστίας κατ’ εξακολούθηση, που θεωρείται από τα σημαντικότερα ποινικά αδικήματα. Ωστόσο, η εγκληματική οργάνωση του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, προσπαθεί η υπόθεση να μην φτάσει στο εδώλιο του δικαστηρίου. Ενώ ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες από την 20η Μαΐου 2011 και στη συνέχεια η Αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράϊκου από την 14η Φεβρουαρίου 2014 , κίνησαν τις νόμιμες διαδικασίες για την άσκηση ποινικής δίωξης στο κύκλωμα της καθηγητικής μαφίας, κάποια σκοτεινά κυκλώματα πάνε την υπόθεση από αναβολή σε αναβολή, προσδοκώντας τελικά ο φάκελος να μπει στο ράφι. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια και τα μέλη του κυκλώματος διαθέτουν πολλούς παράδες για να χρυσοπληρώνει καθηγητές της Νομικής Σχολής για να βγουν λάδι. Τα τελευταία χρόνια, τα χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν από τον ΕΛΚΕ του συγκεκριμένου πανεπιστημίου (δίδακτρα μεταπτυχιακών, μελέτες, κ.λπ.), εκτιμώνται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Χρήμα αχνιστό που μπαίνει στις τσέπες της καθηγητικής νομενκλατούρας. Είναι οι καθηγητάδες που εκθειάζουν τα μνημόνια, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, το νόμο Άννας Διαμαντοπούλου, κ.λπ., ενώ οι ίδιοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης βάζουν κάθε χρόνο στους καταθετικούς τους λογαριασμούς μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρακαλούνται ο Πρωθυπουργός, η Πρόεδρος της Βουλής και ο Υπουργός Παιδείας, να επέμβουν άμεσα για την εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας και την επιβολή από την ελληνική δικαιοσύνη των νόμιμων ποινών. Ο Πάνος Καμμένος είναι πλήρως ενήμερος για το συγκεκριμένο θέμα.

Άρθρο μου στην Kontranews 3.6.2015

This entry was posted in Διαφθορά-Αμοραλισμός Πολιτικού Συστήματος, Κομματικό-Πολιτικό Κατεστημένο, Παιδεία, Kontranews. Bookmark the permalink.