Η κυβέρνηση σπάει το απόστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής στα πανεπιστήμια

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων, το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Παιδεία. Με το νέο νομοσχέδιο καταργούνται οι θεμελιώδεις θεσμικές αλλαγές του διαβόητου νόμου Άννας Διαμαντοπούλου (νόμος 4009/2011). Ως γνωστόν, με το νόμο Διαμαντοπούλου καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο, θεσπίστηκαν τα περίφημα Συμβούλια Διοίκησης των ΑΕΙ (Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα), εξοβελίστηκαν οι φοιτητές και τα υπόλοιπα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας από τα διοικητικά όργανα των ΑΕΙ, τα μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό) και βασικά οι πρωτοβάθμιοι καθηγητές συνιστούν το μοναδικό φορέα εκλογής όλων των οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ (πρυτανικές αρχές, πρόεδροι τμημάτων, κ.λπ.) και θεσμοθετήθηκε νέα διαδικασία εκλογής και εξέλιξης των μελών ΔΕΠ από επταμελή εκλεκτορικά σώματα τα μέλη των οποίων όμως αυθαίρετα ορίζονται από τις κλίκες που διοικούν τα τμήματα και τις σχολές. Ουσιαστικά και τυπικά, ο νόμος Διαμαντοπούλου επέβαλε την αρχή και το νόμο του ενός. Δηλαδή, επέβαλε τη θέληση των κυκλωμάτων της καθηγητικής ολιγαρχίας, που ελέγχουν τα όργανα διοίκησης των πανεπιστημίων και κατά προέκταση νέμονται τους χρηματικούς πόρους των ΑΕΙ.
Ο νόμος Διαμαντοπούλου έκλεισε το στόμα κάθε δημοκρατικής φωνής, παρέχοντας τη δυνατότητα στις καθηγητικές μασονίες, να κάνουν τρικούβερτο γλέντι με τους φόρους του ελληνικού λαού και σε κανένα να μην δίνουν λογαριασμό. Στέλνοντας στην εξορία τους φοιτητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, ο νόμος Διαμαντοπούλου κατέστησε τα ΑΕΙ άβατο της καθηγητικής ολιγαρχίας και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από μια χούφτα ατόμων ενταγμένων στο σύστημα της δικομματικής κυβερνητικής εξουσίας. Σε κυριακάτικη μνημονιακή εφημερίδα (3.5.2015), ο συνάδελφος καθηγητής καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός, φανατικός υποστηρικτής του νόμου Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή του ανέφερε τα εξής αξιοσημείωτα: «Αν ο νέος νόμος για την ανωτάτη εκπαίδευση ψηφιστεί, τότε τα πανεπιστήμια θα μεταβληθούν σε εργαστήρια συναλλαγής και διαφθοράς … ο νόμος αυτός πρέπει να καταψηφιστεί … Ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί από απλή πλειοψηφία … ». Αυτά που υποστηρίζει ο κ. Κρεμαστινός, τα υιοθετεί η κάστα των καθηγητών, που με το νόμο Διαμαντοπούλου ελέγχει όλα τα διοικητικά όργανα των ΑΕΙ-ΤΕΙ και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί τους χρηματικούς πόρους των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων κατά το δοκούν. Η λαϊκή παροιμία λέει, “Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει”. Αυτό ακριβώς κατάφερε ο νόμος Άννα Διαμαντοπούλου, να επιβάλλει το ολιγαρχικό σύστημα διοίκησης των πανεπιστημίων και να στραγγαλίσει κάθε δημοκρατική φωνή που είχε διαφορετική άποψη από τους ολιγάρχες.
Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία, στη λήψη των αποφάσεων αναλογικά θα πρέπει να συμμετέχουν όλες οι συνιστώσες της. Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει τρεις βασικές συνιστώσες. Τα μέλη ΔΕΠ, τους φοιτητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους. Αν είναι δυνατόν τα μέλη ΔΕΠ, με τα Συμβούλια που η καθηγητική ολιγαρχία ορίζει, να διοικούν τα πανεπιστήμια και λογαριασμό να μην δίνουν σε κανένα. Ναι μεν δίνουν λογαριασμό στα όργανα των ΑΕΙ (σύγκλητος, πρυτανικό, τμήματα, κ.ά.), ωστόσο είναι όργανα πλήρως ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα από την καθηγητική μασονία. Σήμερα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα βράζουν. Σε δημοσίευμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο στις αρχές Νοεμβρίου του 2014, είχε αναφερθεί ότι η «αστυνομία εντόπισε κύκλωμα εγκληματικής πανεπιστημιακής οργάνωσης, με εγκέφαλο 53χρονο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που έβαλε στο χέρι από παρανομίες με κοινοτικά προγράμματα τουλάχιστον 75.000.000 ευρώ. Η αστυνομία έχει καταγράψει τη ροή πολλών εκατ. ευρώ από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και διάφορες εταιρίες φαντάσματα, προς offshore εταιρίες που είχε στήσει το κύκλωμα σε διάφορες χώρες, όπως Μάλτα, Ολλανδικές Αντίλλες, Κύπρος, κ.λπ.» (Kontranews 5.11.2014).
Η συγκυβέρνηση ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος έναντι των φοιτητών και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, να ξεριζώσει τα βρώμικα κυκλώματα της καθηγητικής μασονίας, που νέμονται τους χρηματικούς πόρους που εισρέουν στους Ειδικούς Λογαριασμούς των ΑΕΙ. Μετά τη θεσμοθέτηση του νόμου Διαμαντοπούλου, εγκληματικές οργανώσεις καθηγητών δρουν ανεξέλεγκτα, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους φοιτητές και τα υπόλοιπα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ο νόμος Διαμαντοπούλου έδωσε δικτατορικά δικαιώματα και ισχύ στο καθηγητικό κατεστημένο. Αν μπουν οι εισαγγελικές αρχές στα πανεπιστήμια, με τη συνδρομή των έντιμων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, θα μπορούσαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεριζωθούν, όλοι οι θύλακες της ανεξέλεγκτης καθηγητικής κλεπτοκρατίας. Με την απόσυρση του νόμου Διαμαντοπούλου, αισιοδοξία όλων μας είναι ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Άρθρο μου στην Kontranews (6.5.2015).

This entry was posted in Διαφθορά-Αμοραλισμός Πολιτικού Συστήματος, Παιδεία, Kontranews. Bookmark the permalink.