Οι κίτρινοι δημοσιογράφοι και τα αρπακτικά όρνεα της κερδοσκοπίας

Γιώργος Βάμβουκας, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)

Δημοσιεύτηκε στην Kontranews (1.7.2014)

Στην παγκόσμια οικονομία και κυρίως σε χώρες του τυχοδιωκτικού τζόγου σαν τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, δραστηριοποιούνται εκατομμύρια επιχειρήσεις, με βασικό σκοπό την επίτευξη γρήγορων και πολλών κερδών από την αγοραπωλησία κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων. Μια από τις επιχειρήσεις αυτές είναι κάποια ονόματι JaponicaPartners, με έδρα το RhodeIsland των ΗΠΑ. Στο site τουσυγκεκριμένουγύπαμεταξύάλλωναναφέρονταιταεξής: «Japonica Partners is an entrepreneurial investment firm that makes concentrated investments in underperforming global special situations. Since 1988, Japonica has developed and builds “perfectly aligned” relationships that both cultivate entrepreneurial returns and are the foundation of low risk». Οι άνθρωποι με καθαρότητα και ευγενικά, λένε ότι είναι αρπακτικά που ψάχνουν ευκαιρίες εύκολου και σίγουρου κέρδους σε χώρες σαν την Ελλάδα. Δηλαδή, αγοράζουμε σήμερα τσάμπα και πουλάμε αύριο πανάκριβα, για την άντληση τεράστιων κερδών.

Κάποιος Πολ Καζέριαν, που αυτοπροβάλλεται ως επικεφαλής της JaponicaPartners, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Καθημερινή (29.6.2014), είπε το εξής σχιζοφρενικό, ότι, εάν αφαιρεθούν τα περιουσιακά της στοιχεία, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι 60% και όχι 175% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν). Οι Παπαχελάδες της Καθημερινής πήραν συνέντευξη από έναν στυγνό επαγγελματία τζογαδόρο, που ήρθε στη χώρα μας για να ενημερωθεί από τα λαμόγια του Ομπάμα και της Μέρκελ, ποια περιουσιακά στοιχεία της “ψωροκώσταινας” πρόκειται να σκοτωθούν για μια χούφτα ευρώ. Ο κάθε κύριος Πολ Καζέριαν κάνει τη δουλειά του. Αγοράζει φτηνά και πουλάει στο πολλαπλάσιο. Οι Παπαχελάδες όμως του κίτρινου τύπου, δεν ντρέπονται που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του οποιουδήποτε απατεώνα, ο οποίος έρχεται στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, για να αρπάξει τσάμπα την περιουσία ενός καταδυναστευμένου από τα μνημόνια ελληνικού λαού;

Στους Παπαχελάδες, τους Πρετεντέριδες και στον κάθε λαλίστατο Πολ Καζέριαν, θα θέλαμε να υποβάλουμε το εξής ερώτημα: «TelluswhatinternationalofficialsourcestatedthatinthecaseofGreecethenetpublicdebttoGDPratioisjust 60%?». Δηλαδή τους ρωτήσαμε: «Να μας πείτε σε ποια επίσημη διεθνή πηγή αναγράφεται ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, ο λόγος δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ είναι μόλις 60%;». Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια επίσημη διεθνής πηγή. Γι’ αυτό, είστε συνειδητοί ψεύτες και απατεώνες, που κύριο σκοπό έχετε να φάτε τις σάρκες της πατρίδας μας. Στηγλώσσατουςγράψαμε: «The answer is that there is no such official source. That’s why, you are conscious liars and frauds, which main purpose you have to eat the flesh of our country».

Η έγκριτη εξαμηνιαία έκδοση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, FiscalMonitor (April 2014), στην περίπτωση της Ελλάδας, αναφέρει ότι το 2013 το καθαρό χρέος της γενικής κυβέρνησης (netdebtofgeneralgovernment) ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν 168,5% και όχι 60%, που μας παραμυθιάζουν οι Παπαχελάδες της Καθημερινής, με τις στημένες συνεντεύξεις με τα αρπακτικά όρνεα σαν τον Πολ Καζέριαν. Στην αυριανή μας επιφυλλίδα, με την παράθεση αδιάσειστων ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων, θα διαπιστωθεί η πλεκτάνη του κίτρινου τύπου σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας και υπέρ των κορακιών της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Advertisements
This entry was posted in Ελληνική Κρίση, Κομματικό-Πολιτικό Κατεστημένο, Kontranews. Bookmark the permalink.