Επείγουσα και εθνικά επιβεβλημένη η παρέμβαση των δικαστικών αρχών

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει ένα πρωτοφανές πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο στη χώρα μας, η διαλεύκανση του οποίου απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Εκτός αν κάποιοι πολίτες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία ή την οποιαδήποτε χώρα της Ευρωζώνης, μηνύσει το άμεσα εμπλεκόμενο άτομο. Και το πρόσωπο αυτό ονομάζεται Μαρία Σπυράκη, γνωστή δημοσιογράφο του Mega, ένθερμη υπέρμαχο των μνημονίων και υποψήφια ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου 2014. Η Kontranews στα φύλλα της 28ης και της 29ης Απριλίου 2014, είχε πλούσιο υλικό για την περίπτωση της κας Σπυράκη. Ορισμένα αποσπάσματα της Kontranewsαπό συνέντευξη της κας Σπυράκη στο Κρήτη TVείναι άκρως αποκαλυπτικά. Λέει η κα Σπυράκη: «Η Ελλάδα είχε bankrun την περίοδο ανάμεσα στις εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου 2012. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι πήγαιναν στις τράπεζες και έπαιρναν τα λεφτά τους. Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να το πει κανείς άνθρωπος στη θέση μου…Υπήρχε μια διαδικασία πολύ οδυνηρή. Και ήταν η διαδικασία τροφοδοσίας της Ελλάδας με μετρητά. Έφευγε το αεροπλάνο από την Ελευσίνα, πήγαινε στην Ιταλία, επέστρεφε με μετρητά, που πήγαιναν στην Τράπεζα της Ελλάδος και μοιράζονταν στις τράπεζες. Αυτό δεν το περιγράψαμε ποτέ. Δεν είχαμε δικαίωμα να το πούμε ποτέ…Και προφανώς τη διήγηση δεν μπορώ να σας πω από ποιον την έχω, αλλά την έχω από εκείνους που το ήξεραν με όλη του τη λεπτομέρεια».

Οι ανωτέρω δηλώσεις της κας Σπυράκη στο Κρήτη TV, επαναλήφθηκαν ως προσκεκλημένη του κ. Χατζηνικολάου σε βραδυνή εκπομπή του Extra στις 28.4.2014. Οι δηλώσεις της κας Σπυράκη απαιτούν την επείγουσα παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Πρώτο, ποιος ή ποιοι έστελναν αεροπορικώς τα χρήματα από την Ιταλία στην Ελλάδα; Το εκδοτικό προνόμιο έκδοσης και κυκλοφορίας του χρήματος στην οικονομία, το έχει αποκλειστικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Σύμφωνα με την “κλείδα” συμμετοχής της Ελλάδος στο κεφάλαιο της ΕΚΤ, ένα ποσοστό του χρήματος που εκδίδει η ΕΚΤ, διοχετεύεται στην ελληνική οικονομία μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος. Η χώρα μας μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε πάρει από την ΕΚΤ μέχρι τον Μάρτιο του 2014 περί τα 24,5 δις ευρώ. Δηλαδή, στην ελληνική οικονομία υπό τη μορφή κερμάτων και χαρτονομισμάτων, έχουν εισρεύσει μέχρι σήμερα μέσω του Ευρωσυστήματος 24,5 δις ευρώ, σε σύνολο 920 δις ευρώ που έχει εκδώσει η ΕΚΤ για το σύνολο των 18 χωρών μελών της Ευρωζώνης.

Δεύτερο, η κα. Σπυράκη αναφέρει ότι τα χρήματα ερχόντουσαν από την Ιταλία στην Ελλάδα αεροπορικώς, το ρευστό πήγαινε στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία στη συνέχεια το μοίραζε στις εγχώριες ελληνικές τράπεζες. Η κα. Σπυράκη μας λέει ιστορίες για αγρίους. Ο Εισαγγελέας θα πρέπει να καλέσει επειγόντως για κατάθεση τον υπουργό Οικονομικών και τον κ. Προβόπουλο. Αν επρόκειτο να έλθει ρευστό από την Ιταλία στην Ελλάδα, το χρήμα θα διακινείτο μέσω των κεντρικών τραπεζών. Επίσης, αν το ρευστό έφευγε από την κεντρική τράπεζα της Ιταλίας ή από οποιαδήποτε ιταλική εμπορική τράπεζα, είτε προς την Τράπεζα της Ελλάδος, είτε προς την οποιαδήποτε εγχώρια τράπεζα, η διακίνηση του χρήματος θα καταγραφόταν με τις κατάλληλες λογιστικές εγγραφές, ώστε να υπήρχε ισοσκέλιση μεταξύ ενεργητικού και παθητικού στα εμπλεκόμενα τραπεζικοπιστωτικά ιδρύματα.

Τρίτο, αν το χρήμα διοχετευόταν από την ΕΚΤ ή την οποιοδήποτε ευρωπαϊκή τράπεζα, στο οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα της Ελλάδος, της Γερμανίας, της Ιταλίας, κ.λπ., η διακίνηση αυτή θα γινόταν με τις ανάλογες νόμιμες λογιστικές εγγραφές στα πλαίσια του ευρωπαϊκού τραπεζικοπιστωτικού συστήματος. Οι τράπεζες τηρούν ισολογισμούς εντός των οποίων καταγράφονται όλες οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές τους, ώστε να ισοσκελίζονται τα στοιχεία του ενεργητικού με εκείνα του παθητικού. Τέταρτο, αν το ρευστό ήλθε από την Ιταλία στην Ελλάδα με μεθόδους καμόρα, βάσει ποίων μηχανισμών νομιμοποιήθηκε στη χώρα μας; Δηλαδή, μαύρο χρήμα μπήκε στην Ελλάδα και κάποια τραπεζικά κυκλώματα το ξέπλυναν, δηλαδή το νομιμοποίησαν; Αυτά που μας λέει η κα. Σπυράκη πρέπει να τα πει ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών και με την παρουσία βέβαια των κυρίων Στουρνάρα, Προβόπουλου, κ.ά. Χωρίς καμία αμφιβολία, οι δολοφονικές μνημονιακές πολιτικές υποκρύπτουν σωρεία εγκληματικών πράξεων, που άμεσα θα πρέπει δικαστικά να διερευνηθούν και οι πρωταίτιοι να μπουν στα κάγκελα της φυλακής.

This entry was posted in Γενικά, Kontranews. Bookmark the permalink.