«Τα νέα εξοντωτικά και αντιλαϊκά μέτρα καθιστούν το δημόσιο χρέος μη βιώσιμο»

debt

Η δικομματική κυβέρνηση με τα απάνθρωπα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, ομολογεί την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής.

Η ανεξέλεγκτη επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών κατά τη διάρκεια του 2013 και η κρίση που συγκλονίζει την εθνική οικονομία, εξαναγκάζει την κυβέρνηση να λάβει νέα αντιλαϊκά μέτρα που δεν προβλέπονται στο μνημόνιο. Τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο είναι εξοντωτικά για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση επιβάλλει υπέρμετρους φόρους στην κινητή και την ακίνητη περιουσία όλων των Ελλήνων.

Οι εμπνευστές του πολυνομοσχεδίου με προκλητικό τρόπο, θεσπίζουν διάταξη για το ακαταδίωκτο των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η κυβέρνηση υιοθετεί νόμους για την απαλλαγή εκείνων, που εγκληματούν κατά του ελληνικού λαού και καταστρέφουν τη χώρα.

Το χρηματοδοτικό κενό το 2013 προβλέπεται τουλάχιστον 6 δις ευρώ. Πώς θα καλυφθεί; Το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο και η τρόικα με τα οικτρά λάθη τους, προκάλεσαν την αύξηση του δημοσίου χρέους από 280 δις ευρώ τον Μάρτιο του 2012 σε 322 δις ευρώ τον Ιούνιο 2013.

Η δουλοπρεπής κυβέρνηση φαίνεται να αγνοεί πως σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης το δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο.

Advertisements
This entry was posted in Δελτία Τύπου-Νέα ΜΕΡΑ. Bookmark the permalink.